Dünya’nın en seçkin bilim kurullarından bir olan ve 190’ı Nobel ödüllü 2400 asıl üyesi ile 500 yabancı üyesi bulunan Amerikan Ulusal Bilimler Akademesi‘nin 157 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk kadını üye olarak seçildi.
Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilgisayar Destekli Sistem Biyolojisi Bölümü Kurucu Başkanı olan ve ülkemizi gururlandıran Prof Dr. İvet Bahar yaptığı açıklamada; “Bu seçim aslında şimdiye dek yürüttüğüm araştırmaların saygın bir bilim kurumu tarafından kabul görmesi anlamına geliyor. Bu da çok gurur verici bir şey tabii… Seçimler genelde bir veya birkaç üyenin sizi kurula önermesiyle oluyor. Birkaç yıl önce beni önermişler. Seçildiğimi pazartesi günü öğrendim… Şunu özellikle vurgulamak isterim, bu akademiye seçilmeme neden olan çalışmalarımın başlangıcı Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yıllarıma dayanıyor” diyen Bahar gençlere de bir mesaj göndererek; “’Yapamazsın, çok zor’ diyenleri dinlemesinler. Yaparlar, yeter ki çok istesinler ve çok istemenin bedelini çok çalışarak kendilerini vererek ödemeye hazır olsunlar. Emek verdiğinizde karşılığını alıyorsunuz. Cesur olun, kendinize güvenin ve girişken olun.” ifadelerini kullandı.
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki 15 yıllık kariyerinin ardından 2001 yılında ABD’ye giden Bahar, aynı zamanda Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün (NIH) desteklediği projelerle biyolojik bilimler ve ilaç tasarımları alanında çalışmalar yürüten iki farklı merkezde daha başkanlık görevini yürütüyor.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)