Meteoroloji Dairesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yapılan son meteorolojik değerlendirme ve analizler sonucunda bölgemizde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olsumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması tavsiye edilir.”
Dairenin haftalık hava tahmin raporuna göre, periyodun ilk iki günü üst atmosferdeki soğuk ve nemli, diğer günlerde ise serin ve nemli hava kütlesi etkili olacak.
Havanın; bugün ve Pazar günü öğleye kadar yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu olacağı kaydedilen açıklamada, Pazartesi gününden Cuma’ya kadar ise çoğunlukla parçalı veya az bulutlu olacağı belirtildi.
En yüksek hava sıcaklığı genellikle iç kesimlerde ve sahillerde 24 – 27, Pazar ve Pazartesi günleri ise 20 – 23 ºC derece santigrat dolaylarında seyredecek.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)