Son Dakika Haberler

Güney Kıbrıs’ta kısıtlamalar gevşetiliyor

Güney Kıbrıs’ta kısıtlamalar gevşetiliyor
Okunma : 75 views Yorum Yap

Güney Kıbrıs’ta salgına karşı kısıtlamalar aşamalı olarak kaldırılıyor, sürecin ilk aşaması 4 Mayıs’ta başlayacak ve 8 Haziran’da tamamlanacak.
Nikos Anastasiadis, yeni tedbirleri ve normalleşme adımlarını açıkladı.

Nikos Anastasiadis, yeni tip coronavirüs salgının güneydeki seyrinin, salgınla mücadele kapsamında yürürlüğe konulan tedbirlerin kaldırılmasına dair stratejik planlarının ilk aşamalarını hayata geçirmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Sözlerine “ilerleme veya geri dönme tehlikesinin hepimizin davranışlarına bağlı olduğunu bıkmadan tekrarlayacağım” vurgusuyla başlayan Anastasiadis, bir yandan kabul edilebilir yaşam şekline aşamalı olarak geri dönüşe müsaade edilirken, bir yandan da bugüne kadar başarılanların riske atılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Anastasiadis’in açıklaması şöyle:

4 Mayıs’tan itibaren

İnşaat başlayacak, şantiyeler açılacak.

Büyük alışveriş merkezleri hariç tüm mağazalar sıkı güvenlik önlemleriyle açılacak.

Halk pazarları açılacak.

Devlet daireleri açılacak.

Mahkemeler açılacak.

4 Mayıs’tan itibaren günde bir kez olan dışarıya çıkma hakkı, günde 3’e çıkarılacak, 22.00-06.00 arası tam sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Lise son sınıf öğrencileri 11 Mayıs’ta okullara dönecek.

Kilise ve camiler en fazla 10 kişi alacak şekilde açılacak.

Parklar ve yürüyüş alanları açılacak.

18 Mayıs’ta futbol antrenmanları başlayacak.

21 Mayıs’ta açık alanı olan restoran ve kafeler açılacak.

1 Haziran’da sahiller, bet ofisleri ve arkeolojik alanlar açılacak.