Son Dakika Haberler

Erdoğan’dan seçim için “14 Mayıs” mesajı

Erdoğan’dan seçim için “14 Mayıs” mesajı
Okunma : 56 views Yorum Yap

 

Türkiye – Seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk kez çok net bir mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes’in 14 Mayıs 1950’de seçimden zaferle çıktığını hatırlatarak ”Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6’lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına ‘Yeter’ diyecektir.” şeklinde konuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, İHA-SİHA üreten Baykar’a yönelik sözlerine de yanıt veren Erdoğan, ”Nişan alıp ateş ettikleri asıl hedef Türkiye’dir, Türk milletidir.” dedi.

 

SEÇİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Seçim tarihi öne alınacak mı? Tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ”Yeter söz milletin” diyerek sandıktan zaferle çıktığını hatırlatan Erdoğan, ”Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6’lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına ‘Yeter’ diyecektir.” ifadesini kullandı.

 

SEÇİM 14 MAYIS’TA” MESAJI: MİLLETİMİZ 73 YIL SONRA AYNI GÜN 6’LI MASAYA YANITINI VERECEK

Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletindir.’ diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Aynı şekilde rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde ‘Türkiye’ye çağ atlatma’ vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştı. Biz de ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ diyerek özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteği ile hükümete gelmiştik. Şimdi de ‘Yeter söz de karar da gelecek de milletindir.’ diyerek 2023’te milletimizin desteğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini tayin hakkını da milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, 6’lı masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine ‘Yeter’ diyecektir. Milli iradenin en yüksek makamı olan Meclisimizden meydan okuyorum; ne yaparsanız yapın yine başaramayacaksınız.

 

 

 

 

NTV