Bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı davetiyle gerçekleşen toplantıya Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Akıncı açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Akıncı, karantinada olan bölgelerle iletişim devam etmesi gerektiğini, iletişimin kopuk olmamasının altını çizdi.
Her alanda işbirliği önemine vurgu yapan Akıncı, yapılan toplantıda toplumun her kesiminden katılımına vurgu yaparak “Birbirimizi dinlemeliyiz ancak en önemlisi uzmanların ne söylediğini dinlememiz gerekli” diye sözlerine ekledi. Sağlık olmadan hiçbir çarkın çalışmasının mümkün olmadığını söyledi.
Yapılan görüşmede sağlık alanında kuruluşlarda yer alanların fikirleri, ekonomi uzmanlarının fikirleri ile halktan ve yerel yönetimden gelen düşünceleri paylaştığını belirten Akıncıhalka sağlık diledi, tedbiri elden bırakmamalı ve evde kalmaya devam edilmeli dedi.
Cumhurbaşkanı, Nisan sonuna kadar temkinli olmaya devam etmemizin gerekli olduğunu söylerken, vakalar yatay seviyede seyrederken daha sıkı tedbirler alınıp alınmaması hususunda Akıncı gelişmelere göre tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı yapılan testlerin yeterli olmadığını ve oluşan ortamda riskleri minimize etmek için daha fazla test yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.
Akıncı ‘Ülkemizde covid-19 ile mücadelede vakalar her ne kadar yatay seyir etse de Sağlık Danışma Kurulu uzmanlarının uyarıda bulunmaya devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı; virüsün henüz bitmiş olmadığını, tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini dile getirdi. Tedbirli olup sokağa çıkılmamasını söyleyen Akıncı, sokağa çıkma durumunda olanlara ise maske takma zorunluluğun getirilmesini dile getirdi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)