Son Dakika Haberler

ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına olası bir terör saldırısına ilişkin, “Beyoğlu ve Galata” vurgulu uyarı

ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına olası bir terör saldırısına ilişkin, “Beyoğlu ve Galata” vurgulu uyarı
Okunma : 31 views Yorum Yap

 

Türkiye’nin ABD’ye ve Avrupa ülkelerine yönelik seyahat uyarısının ardından ABD Büyükelçiliği, Türkiye’de bulunan vatandaşlarına olası bir terör saldırısına ilişkin uyarı yaptı. Uyarıda, Beyoğlu bölgesinin özellikle vurgulanması dikkati çekti.

ABD Büyükelçiliği’nin sayfasında yer alan uyarıda, ABD vatandaşlarının Avrupa’da yaşanan Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerine yönelik olası bir karşılık saldırısına karşı kiliseler, sinagoglar, diplomatik misyonlar ve batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği bölgelere karşı dikkatli olmasını istedi.

Uyarıda, şu ifadeler yer aldı:

“ABD hükümeti, İstanbul’da veya batılıların sık sık ziyaret ettiği diğer yerlerde, özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgelerinde, kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara karşı teröristlerin olası misilleme saldırılarına karşı vatandaşlarını uyarıyor. Türk makamları bu konuyu araştırıyor. Bu mesaj, Avrupa’daki Kur’an yakma olaylarıyla ilgili 27 Ocak 2023 güvenlik uyarısını güncellemektedir.”

Uyarıda, ABD vatandaşlarından batılı turistlerin sık ziyaret ettiği bölgelere karşı alarm halinde olmaları, kalabalıklardan kaçınmaları, düşük bir profil sergilemeleri, çevr

 

Dışişleri’nden ABD ve Avrupa ülkelerine seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, hafta sonu, bazı Avrupa ülkelerinde, “İslam karşıtı, yabancı düşmanı ve ırkçı nitelikteki eylemler ve terör örgütü iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda gösterilerinde artış meydana gelmesi” nedeniyle Avrupa ülkeleri için seyahat uyarısı yapmıştı. Bakanlık, aynı zamanda, “polis şiddeti sonrasında ülkede yaşanan protestolar ve ırkçı saldırılar” nedeniyle, ABD’ye gidecek vatandaşlar için de seyahat uyarısında bulunmuştu.

Uyarıda, şöyle denilmişti:

“Tyre Nichols isimli bir kişinin ABD’nin Tennessee eyaletinin Memphis şehrinde polis şiddetine maruz kaldıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine ABD çapında protestolar gerçekleştirilmektedir. Öte yandan, son dönemde ABD genelinde yabancı karşıtı ve ırkçı nitelikte sözlü ve fiziksel saldırılar yaşandığı da müşahede edilmektedir. Yaşanan protestolar uyarınca, ABD’de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelerden uzak durmalarında, olabilecek yabancı düşmanı, ırkçı tacizler ve saldırılar karşısında soğukkanlı davranarak yerel güvenlik güçlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve ABD güvenlik güçleri ile bakanlığımız, Vaşington Büyükelçiliğimiz ve ABD’deki başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde özellikle fayda görülmektedir. ABD’de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın ihtiyaç halinde, irtibat bilgisi sunulan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür.” .