Son Dakika Haberler

40 örgütten Ünsal eylemi: “Özgürlüklere saldıran zihniyeti protesto etmek amacıyla bir araya geleceğiz”

40 örgütten Ünsal eylemi: “Özgürlüklere saldıran zihniyeti protesto etmek amacıyla bir araya geleceğiz”
Okunma : 63 views Yorum Yap

 

 

 

Aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 40 örgüt, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ı kamuoyunda tepkiye neden olan açıklamalarını protesto etmek için bugün Din İşleri Dairesi önünde saat 16.30’da eylem yapacağını duyurdu. Örgütlerden yapılan ortak açıklamada, “laik, çağdaş, demokratik değerlere, yaşam biçimine, özgürlüklere saldıran zihniyeti” protesto etmek amacıyla bir araya gelineceği duyuruldu.

Örgütler, “laik, çağdaş, demokratik değerlere, yaşam biçimine, özgürlüklere saldıran zihniyeti” protesto etmek amacıyla bir araya geleceklerini duyurdu.

Örgütlerden yapılan açıklamada, “Toplumumuzun çağdaş, laik ve demokratik yapısına yönelik saldırılara karşı direnen örgütler ve bireyler olarak, bizlere dayatılan muhafazakârlaştırma politikalarına ‘Dur’ demek için yan yana ve dayanışma içinde mücadeleye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya aşağıda yer alan örgütler imza koydu:

“Alevi Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Barış Derneği, Basın-Sen, Biyologlar Derneği, BKP, CTP Kadın Örgütü, DAÜ-SEN, DAÜ-Bir-Sen, Girne Düşünce Derneği, Güç-Sen, İnsan Hakları Platformu, Kadın Eğitimi Kolektifi, Kamusen, Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği, Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği, Kıbrıs Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Kuir Kıbrıs Derneği, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Derneği, Mağusa Kadın Merkezi Derneği, Mağusa Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Sivil Toplum İnisiyatifi Derneği, Sol Hareket, TDP, Vakıflar ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği, Yeşil Barış Hareketi, YKP”

 

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın, 9 Ocak 2023 Pazartesi günü Gazimağusa’daki Polatpaşa Camii’nde “İslam’da Evliliğin Eşlere Tanıdığı Hak ve Yüklediği Sorumluluklar” konulu, sadece kadınlar ve kız çocukları davet edildiğinin iddia edildiği seminerde, ses kaydıyla da ispat edilen cümleleri:

“İnsanlar niye evlenir? Çoğalmak için. Dolayısıyla bir kadın kocasının yatak davetine icabet etmek zorundadır. Yani, ihtiyacı karşılanacak… Bazıları evleniyorlar, bir sene geçiyor, iki sene geçiyor, üç sene geçiyor çocuk yok. Niye yok? Kedimiz var. Olur mu ya? Evlenmenin sebebi çoğalmak. Elalemin kızı, elalemin oğlu sana neslin üresin diye helal kılınıyor. Keyif yapasınız diye değil.”